När dagen D äntligen kom!!

Vet inte riktigt vart jag ska börja så lika bra att ta det från början! 
 
Åkte ner till Alingsås på fredag förmiddag.  Dubbelkoll på att allt verkligen var med (med prio på bikini, skor, matlådor, smycken, bikinilim och såklart alla godsaker som skulle intas efter tävlingen). Fick äntligen börja äta lite kolhydrater i fredags så riset som jag åt till frukost var magiskt gott! Saltet hade vi plockat bort redan på onsdagen så det var ingen smaksensation direkt, MEN på diet är som man känt inte speciellt noga med sådana saker! 
Drack fortfarande mycket vätska under fredag förmiddag så väldigt många kisspauser blev det under våra 40 mil..
Väl framme checkade vi in och tog det lugnt en stund (läs Viktor gick ut och sprang och jag låg på hotellrummet och sov), här var jag allt annat än pigg tack vare lågt kaloriintag, lågt kolhydratsintag lång bilfärd osv.


Väntade in Sara och Camilla till hotellet innan vi gick och la första lagret färg. Typ inplastad lagerlokal där nakna atleter, både män och kvinnor, blir spraytannade av muskliga män. Sen står man där nakna tillsammans och väntar på att färgen ska torka tillräckligt så att man kan gå tillbaka till hotellrummet. Ganska märklig situation men ändå väldigt avslappnad och oladdad. Alla är där och tävlar med sin fysik, med kroppen som redskap och därför tappar nakenheten sin laddning som den annars har. Man blir rätt avtrubbad i tävlingsbubblan och eftersom alla är i samma bubbla känns det helt naturligt att småprata med killen bredvid, som ska köra mens physique, som också är helt naken. 

Anyway, tillbaka till hotellrummet och möta upp mitt enturage som kom med tåg. Förutom Viktor, Sara och Camilla hade jag ytterligare åtta kompisar som åkt hela vägen till Alingsås för att se min tävling! Fredag kväll hade jag förutom en banan och tre riskakor (jävlar vad gott det var!!) hade jag också ett glas rött vin på schemat så bjöd in hela gänget till vårat rum och delade några flaskor vin tillsammans :)

Sov relativt gott under natten, ställde klockan på 06.00 då det var dags för kyckling och ris. Lyckades somna om till 08 innan jag steg upp och började förberedelserna för det är TÄVLINGSDAGEN! Kroppen kändes toppen, jag var lugn och inte alls nervös och jag kände mig verkligen redo. Förmiddagen tog jag det väldigt lugnt, la ytterligare två lager med färg innan min fina vän Joanna kom för att hjälpa mig med smink och hår. Litet bakslag med sekunder från att svimma men annars gick det strålande. Hade både ätit och druckit väldigt lite under dagen vilket högst troligt var orsaken till detta. Med ungefär en timme tills det var dags att gå backstage så fick jag käka banan och lite naturgodis och också dricka lite vatten så jag fick upp energin igen. 

Dags att gå backstage och Sara var min klippa i stormen! Jag var fortfarande väldigt lugn och inte alls nervös men det är ovärdeligt att ha med någon som vet hur allt går till och vad som kommer att hända. Började pumpa upp musklerna, smörja in med olja och göra oss redo för scenen. 
Till och med när vi står uppradade i nummerordning och precis ska gå upp på scenen så är jag helt lugn. Jag hade redan vunnit över mig själv, jag var så enormt nöjd med att bara ha tagit mig dit så jag kände ingen prestationsångest alls. Inte från mig själv, inte från Viktor, inte från kompisarna, inte från Sara och teamet och inte hemifrån. Jag hade redan vunnit över mig själv så jag gick ut på scenen och bara njöt!

När jag blir uttagen i första callouten så insåg jag att det högst troligt blir final och t-walk. Och japp, det blev det! Den gläden som rusade genom kroppen då går inte att förklara med ord, HELT MAGISKT! 
Så snabb omladdning och sen upp på scenen igen typ 10 minuter senare i min t-walk, fortfarande helt lugn och inte alls nervös. Har sett t-walken på film i efterhand och är verkligen nöjd. Ser lugn ut, inte alls stressad i rörelserna, ren och avskalad t-walk och dessutom ler jag hela tiden. Faktiskt så ler jag på varenda bild som går att hitta! 

Slutade på en fjärdeplats, bara en enda poäng från en tredjeplats. Supernöjd!! Att få kliva av scenen och vara nöjd med sin prestation, att få se Saras leende över hela ansiktet, att få kliva ut och träffa Viktor som är så stolt, att få träffa Lisa som gråter av lycka och alla andra som står och väntar på mig var helt fantastiskt!

Kvällen fortsatte med middag och häng med hela gänget. Jag superstylad, superbrun och superspeedad! Somnade för att vakna upp till en frukost med våfflor, fil och musli, smörgåsar, frukt och massa pålägg. Packade ihop, checkade ut och lämnade Alingsås för hemfärd mot Uppsala. Helgen fulländad och jag var enormt glad och hög på livet!

TACK Sara, Camilla, Viktor, Lisa, Julia, Carro, Marcus, Madde, Madde, Adde och Johanna för det fina stödet hela helgen. Tack Team Trifinity för all pepp genom hela resan. Tack mamma och pappa för att ni från dag ett stöttat mig i min satsning. Och tack alla som har grattat, skickat sms, kommenterat på instagram, skickat meddelanden på Facebook och på andra sätt hört av sig. TACK! 

Vad händer nu då tänker ni? Innan tävlingen hade jag bestämt mig för att det skulle bli en tävling och inte mer, jag hade bestämt mig för att det fasiken inte är värt allt slit. Idag känns det lite annorlunda kan jag säga! Framtiden får utvisa ;) 

Bild från tyngre.se 


Till höger om mig Rodika Bodrug som vann och till vänster om mig Anneli Damberg som blev trea! 😊 RSS 2.0